Климатон у пет градова Србије 25. октобра

Овогодишњи Климатон, глобални догађај посвећен решавању највећих климатских изазова, у коме учествује више од 200 градова широм света, одржаће се 25. октобра у Београду, Суботици, Чачку, Новом Саду и Нишу. Учесници ће у тимовима, уз подршку стручњака, током 24 часа  тражити одржива решења за климатске изазове у посебно задатој области у сваком граду. Жири ће изабрати најиновативније идеје које ће бити награђене.

Климатон је осмишљен као двадесетчетворочасовни фестивал који се у исто време одржава у више градова у форми хакатон такмичења. Током такмичења учесници представљају иновативне идеје и користе нове технологије у решавању проблема из области заштите животне средине и климатских промена.

Догађај је намењен средњошколцима, студентима, старт уп заједници, невладиним организацијама и заинтересованим грађанима.

Пројекат “Локални развој отпоран на климатске промене” Министарства заштите животне средине и Програма Уједињених нација за развој (УНДП), који се реализује уз финансијску помоћ Глобалног фонда за животну средину (ГЕФ), је подржао Климатон у Чачку и Суботици, а Цлимате КИЦ Србија у Нишу и Новом Саду.