Oтворене пријаве за конференцију „Gрађани покрећу град будућности“

Позивамо све заинтересоване на конференцију „Грађани покрећу град будућности“ која ће се одржати 10. октобра 2019. године у Југословенском драмском позоришту (Краља Милана 50, Београд) са почетком у 10:00 часова.

Конференција се реализује у оквиру пројекта „Локални развој отпоран на климатске промене“ који спроводи Министарство заштите животне средине и Програм Уједињених нација за развој (УНДП), уз финансијску подршку Глобалног фонда за животну средину (ГЕФ).

Циљ догађаја је да представимо решења за развој климатских паметних и одрживих градова и укажемо  како примена нових технологија и приступа помаже урбаним срединама да адекватно одговоре на потребе грађана, економије и природе али и укључимо грађане у одлучивање о примени иновативних решења. Ово је једна од прилика да мотивишемо и повежемо грађане, приватни сектор, градове, општине и научну заједницу како бисмо започели неопходну промену ка климатски паметним градовима.

Догађај је доступан различитим циљним групама кроз три целине:

  • Представљање климатски паметних градова из Европе и примера добре праксе кроз панел – дискусије;
  • Практичну едукацију у радионицама на тему отворених података и алтернативних начина финансирања;
  • Сајам иновативних идеја, нових технологија и бизнис модела отворен за све грађане у парку Мањеж.

Агенду догађаја као и пријаве за конференцијски део и радионице можете пронаћи на: http://gradovi-buducnosti.adriamediagroup.com/