Пројекат Liquid3 представљен у Кини

Иновативан пројекат Liquid3 Института за мултидисциплинарна истразивања представљен је од стране Центра за промоцију науке у Кини на сајмовима и пратећим конференцијама у Пекингу и Хохоту организованим под окриљем званичне стратегије Републике Кине – Један појас, један пут (One belt, one road).

Центар за промоцију науке је у Пекингу учествовао на сајму CIFTIS 2018 (5th China Beijing International Fair for Trade in Services), док је у Хохоту био један од учесника на догађају под називом 2018 Inner Mongolia International Technology Transfer Conference. Оба догађаја су привукла изузетну пажњу пре свега стручне јавности, као и представника различитих нивоа управних и научних власти Кине, Пекинга, провинције Унутрашње Монголије и других регија. Током посете Кини, организована је и званична посета представника Центра за промоцију науке и Универзитета у Београду Пекиншкој академији наукe и технологије (Beijing Academy of Science and Technology – BEST).

Пројекат Liquid3 један је од победника јавног позива „Изазов за иновативна решења у области борбе против климатских промена“ упућеног у оквиру петогодишњег пројекта “Локални развој отпоран на климатске промене“ који има за циљ да кроз партнерство јавног, приватног и цивилног сектора смањи емисије гасова са ефектом стаклене баште и локалне заједнице у Србији учини отпорнијим на промене климе.

Пројекат спроводи Министарство заштите животне средине уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и финасијску подршку Глобалног фонда за животну средину (ГЕФ).