Позив за учешће у академији циркуларне економије

Привредна комора Србије организује програм обуке за мала и средња предузећа на тему циркуларне економије, уз подршку EIT Climate-KIC и УНДП пројекта „Локални развој отпоран на климатске промене“. Полазници обуке научиће како да анализирају тренутно стање у компанији у погледу ефикасности процеса рада и коришћења материјала.

Полазници обуке научиће такође које системске промене су потребне да примене иновативне идеје примене и оптимизују своје пословање. Академија циркуларне економије примењује веома практичан приступ пружањем основних теоретских информација уз представљање најбољих пракси и постигнутих бенефита. Обуку ће одржати домаћи и међународни стручњаци из области циркуларне економије.

Нацрт програма обуке са терминима:

7 – 8. септембар

Увод: Концепт циркуларне економије, најбоље праксе и бенефити

14 – 15. септембар

Алат 1: Анализа тренутних перформанси система кроз анализу тока материјала и анализу процене животног циклуса

21 – 22. септембар

Алат 2: Развој иновативних идеја и решења бацкцастинг методом и представљање нових бизнис модела

5. октобар

Представљање и анализа резултата групног рада, networking

Септембар, Групни рад на задату тему

Учешће потврдити најкасније до 31. јула 2018. попуњавањем апликационе форме на адреси https://goo.gl/forms/ihIyUQIdYhBfYoEv2.

Број полазника обуке је ограничен, учешће је ослобођено котизације, а полазници добијају сертификат ПКС о похађаној обуци. Обука ће бити одржана на енглеском језику у просторијама ПКС – Привредна комора Београда, Кнеза Милоша 12, Београд.

Контакт особе: Исабел Аирас и Ивана Путник

isabel.airas@pks.rs, ivana.putnik@pks.rs, climate-kic@pks.rs