Представници Секретаријата за саобраћај Града Београда и УНДП-а учествовали у бициклистичкој вожњи поводом Европске недеље мобилности

Европска недеља мобилности крунисана је 22. септембра, на „Дан без аутомобила“, бициклистичком вожњом од раскрснице Булевара Михаила Пупина и Булевара Николе Тесле до земунског кеја, у организацији Секретаријата за саобраћај Града Београда, БК „Црвена звезда“ и уз подршку пројекта „Локални развој отпоран на климатске промене“.

У бициклистичкој вожњи активно су учествовали Душан Рафаиловић Секретар за саобраћај града Београда са најближим сарадницима, као и представници пројекта „Локални развој отпоран на климатске промене“.

„Локални развој отпоран на климатске промене” је петогодишњи пројекат који има за циљ да се смање емисије гасова са ефектом стаклене баште и локалне заједнице у Србији учине отпорнијима на промене климе. Пројекат спроводи Министарство заштите животне средине, уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и финансијску подршку Глобалног фонда за животну средину (ГЕФ).